Capt. W.E. Johns – België

In de vijftiger jaren werden in België 9 Biggles boeken uitgegeven in het Nederlands door “De Ster”, Antwerpen. Deze firma publiceerde ook 4 Gimlet en 5 Steeley boeken.

In de zestiger jaren en tenslotte in 1998 gaf “Studio Vandersteen”, Antwerpen, 21 Nederlandse Biggles stripalbums uit. In 1995 werd een set van twee opnieuw uitgegeven in deel 1 van de serie “Archief Biggles”.

Uitgeverij Lefrancq, Brussel, gaf 4 Franse Biggles pocketboeken en drie omnibussen uit en de Franse editie van “Archief Biggles”, genaamd “Archives Biggles”.

Sinds 1990 heeft MIKLO SA, Brussel 17 Biggles stripalbums in het Nederlands en Frans uitgegeven, en enige ook in het Duits, Tsjechisch en Engels. Deze 17 bevatten zowel de gewone reeks Biggles strips als de reeks Biggles vertelt over…
Vanaf 2003 heeft Lombard deze twee series overgenomen en van elkaar gescheiden, dus ook qua nummering.

MIKLO bracht nog de series Biggles Héritage (strips), Biggles presenteert… (aviation art) en twee delen Biggles L’intégrale (Franstalige omnibussen) uit.

. In 2008 beëindigde MIKLO haar publicaties. Verder ook bij MIKLO een reeks nieuwe Biggles-vertalingen vanuit het Engels, namelijk “Biggles en zijn basis” (2001), “Biggles en de pechvogel” (2002) en “Biggles Vlieger-rechercheur” (2003). Deze uitgaven waren nooit eerder in het Nederlands vertaald. In 2009 is deze reeks met “Biggles in Frankrijk” voortgezet door Uitgeverij I.B.A. waarna in 2010 “Biggles trekt ten strijde” volgde.

Gedetailleerde informatie over deze uitgaven kunt u vinden in de Captain W.E. Johns Catalogus.