I.B.A. F.A.Q.

Hoe kom ik aan nieuwe boeken of strips?

Nieuwe uitgaven kunt u bestellen, via de website of de Postbus, bij VerenigingsArtikelen (boeken, strips). Alle uitgaven worden verkocht voor de gewone winkelprijs. Dit betreft natuurlijk Nederlandse, maar ook Duitse, Engelse, Belgische (Franstalige) en soms zelfs Tsjechische nieuwe uitgaven.

Hoe kom ik aan antiquarische Bigglesboeken?

Als vereniging hebben we vrijwel permanent alle 92 Nederlandse pockettitels in ons antiquariaat voorradig. Omdat het ook ons buitengewoon veel moeite kost deze bijeen te brengen, zult u begrip hebben voor het feit dat we ze voornamelijk alleen aan leden verkopen.
Slechts in beperkte mate worden er titels aan niet-leden verkocht en dan uitsluitend de titels waarvan de I.B.A. over een wat ruimere voorraad beschikt, ga naar de bestelafdeling!
Ook beschikken we over een veelheid van oudere Engelse boek- en pocketuitgaven.
Wat u kunt doen is lid worden en dan kunt u uiteraard alles bestellen bij onze Bookshop (de voorraad staat driemaandelijks in Biggles News Magazine vermeld en ook uw zoeklijsten zijn welkom), of ook een I.B.A. bijeenkomst bezoeken, waarop altijd een openbare ruilbeurs is.

Wat kosten de oude Nederlandse Bigglespockets?

Van de 38 Bigglespockets uit de Prisma-Juniores reeks zijn zeer grote oplagen uitgebracht. Hoewel zij ouder zijn dan de herdrukken in de latere Biggles pocketreeks zijn ze dus minder waard, maximaal enkele euro’s.
Van de 91 deeltjes uit de Biggles-pocketreeks kosten er zeker 75 minder dan een 5,= euro. Een enkeling kan oplopen tot ongeveer 25,= euro. Dit hangt af van het aantal herdrukken en de oplage.

Waar vind ik alle achtergrondinformatie over de Nederlandse Bigglesboeken?

Deze informatie staat in de Captain W.E. Johns Catalogus. Bovendien vindt u een biografie van Captain W.E. Johns en de complete internationale bibliografie, niet alleen van de Bigglesboeken, maar ook van al zijn andere werk.

Wil de I.B.A. mijn oude Bigglesboeken inkopen?

In overleg kopen we in principe graag uw overtollige boeken in. We beschikken over een behoorlijke voorraad van met name de pockets, dus kan het mogelijk zijn dat we niet altijd tot overeenstemming kunnen komen.
Wanneer u specificeert om welke boeken (uitgever, titel, druk) het gaat, hoe de conditie is (rug los, plakband, naam ingeschreven, stofomslag of niet etc.), laten we u snel weten of wij interesse hebben en welke prijs wij u verantwoord kunnen bieden. E-mail naar bookshop@biggles.nl

In welke talen is Johns’ werk uitgebracht?

Johns’ oorspronkelijk Engelse boeken zijn vertaald in het Nederlands, Frans, Zweeds, Noors, Deens, Fins, IJslands, Duits, Tsjechisch, Hongaars, Italiaans, Spaans, Portugees, Frans, Maleis en Pools.

In welke landen zijn Johns’ boeken uitgebracht?

Johns’ boeken zijn uitgegeven in Engeland, Australië, Canada, USA, Brazilië, Zuid-Afrika, Nederland, België, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Zwitserland, Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, IJsland, Maleisië, Andorra, Polen en Chili. De meeste vertalingen verschenen in Nederland, Frankrijk en Zweden. Details hierover kunt u vinden in de Captain W.E. Johns Catalogus.

Wat is er zo bijzonder aan Biggles?

De combinatie van spanning, avontuur, luchtvaart, kameraadschap en de juiste historische, geografische en politieke beschrijvingen door W.E. Johns.
Van de 98 Engelse Bigglesboeken zijn er tot nu toe 94 in Nederland verschenen. Overigens is ook het andere werk van Johns, dat bijna niet in het Nederlands is vertaald, erg de moeite waard.

Waarom bestaat er slechts één Biggles vereniging ter wereld?

In Nederland is in 1985 het initiatief ontstaan en ontwikkeld en dat wordt wereldwijd gesteund. Overigens is het niet zo eenvoudig, gezien het feit dat we steeds te maken hebben met zaken als auteurs-, merknaam- en beeldrecht.

Is de naam Biggles beschermd?

Ja. Deze naam mag niet vrij door derden gebruikt worden.

Wanneer verschijnt Biggles News Magazine?

Ons vanaf 2006 driemaandelijks verenigingsblad – minstens 72 pagina’s op A5 formaat – verschijnt in de eerste helft van de maanden februari, mei, augustus, en november. U kunt de redactie bereiken op bnm@biggles.nl.

Bestaat er contact tussen de I.B.A. en de familie van Capt. Johns?

Ja. Er is regelmatig persoonlijk contact met zijn beide kleindochters en de dochter van Johns’ jongere broer Russell. En natuurlijk is er contact met de rechthebbenden met betrekking tot copyright e.d.

Wat kost het lidmaatschap van de International BIGGLES Association?

Kijk voor het antwoord op deze vraag op de webpagina over de I.B.A. Contributie.