Links

De International BIGGLES Association selectie van links naar websites van bevriende organisaties en contacten:

Ross Williams is eigenaar van de antiquarische webshop Barely Read Books die is gespecialiseerd in het werk van Captain W.E. Johns

Uitgeverij Touzimsky & Moravec in Praag, Tsjechië, waarover u op de webpagina over de Tsjechische Biggles-uitgaven meer kunt lezen, heeft een mooie website (helaas alleen in het Tsjechisch) met ook veel afbeeldingen van boekomslagen.

De website van de agent in Frankrijk van Miklo SA, Brussel, uitgever van de Biggles-stripreeks.

Le Lombard, gevestigd in Brussel – België, de uitgever die de “Biggles”-stripreeks en de “Biggles vertelt over…” stripreeks heeft overgenomen van uitgeverij Miklo en deze voortzet vanaf 2003.

De W.E. Johns Appreciation Society, een groep mensen die tweemaal per jaar in Engeland bijeenkomt (zie ook I.B.A. agenda) heeft een eigen website. Ze publiceren daarnaast twee keer per jaar het magazine “Biggles Flies Again”.

Captain W.E. Johns woonde van ongeveer 1947 tot 1953 in Pitchroy Lodge, een huis op het landgoed van Ballindalloch Castle, waar hij veel schreef en ook andere grote hobby’s als zalmvissen kon uitoefenen. Veel verhalen situeerde hij ook in de omgeving, zoals zijn Space-serie en het boek Where the golden eagle soars. De Lodge is tegenwoordig per week te huur. Het kasteel, huis van de familie Macpherson-Grant, is een bekende toeristische attractie.

De website CultuurNet.nl heeft de website van de International BIGGLES Association uitgeroepen tot de Site van de Week (week 22, 2001).

De Belgisch Nederlandse internet vereniging War Birds bestaat uit liefhebbers van militaire vliegtuigen. Op hun site staan gegevens en foto’s over veel deze vliegtuigen. Tevens staan er links naar gerelateerde sites.

De Lord Lister Klub heeft een website met veel informatie over Raffles en andere triviale lectuur. De Lord Lister Klub Nederland geeft ieder kwartaal ook een vereningsblad uit.

De ‘Dag van de Jeugdhelden’ is een gezellig en uniek evenement waar u diverse deelnemers aantreft, die hun favoriete (jeugd)helden van toen en nu aan het grote publiek presenteren. De ‘Dag van de Jeugdhelden’ is er voor jong en oud en u treft er (jeugd)helden aan uit alle mogelijke richtingen. Dit evenement is helaas ter ziele gegaan en de site is uit de lucht.